Herenschoenen Lacoste

Lacostes lopen heerlijk en
zijn een topper bij De Broekeboet

Het merk Lacoste is opgericht door de beroemde Franse tennisspeler René Lacoste en zijn vriend André Gillier. Tennis werd in de jaren 20 gespeeld in traditionele sportkleding met lange mouwen, wat Lacoste totaal niet comfortabel vond. Om de bewegingsvrijheid tijdens het tennisspel te vergroten ontwierp hij daarom het poloshirt met korte mouwen, voor die tijd revolutionair.

Toen Lacoste in 1933 stopte met zijn tenniscarrière, besloot hij zich volledig te richten op het ontwerpen. Het herkenbare logo met de geborduurde groene krokodil zorgde al snel voor grote bekendheid. Zijn bijnaam ‘Le Crocodile’ inspireerde Lacoste voor dit iconische logo, overigens het allereerste logo dat op kleding werd getoond. 

Inmiddels is het poloshirt niet meer weg te denken uit het modebeeld, maar Lacoste was dus het allereerste merk dat dit kledingstuk introduceerde. In eerste instantie was het shirt alleen verkrijgbaar in wit, later bracht het merk ze in diverse kleuren en prints op de markt. 

Hiernaast ontwerpt, produceert en verkoopt Lacoste tegenwoordig trainingspakken, T-shirts, sneakers, parfum en monturen over de hele wereld. De sneakers hebben een uniek ontwerp en het kleurgebruik is strak met veel zwart en wit.  

Het bedrijf is nog altijd in handen van de familie Lacoste zelf en er wordt samengewerkt met toonaangevende kunstenaars en ontwerpers.

Kom snel langs bij De Broekeboet en ontdek wat Lacoste voor je voeten doet!

Wat klanten zeggen

5/5